Tattoo removal

Removal of tattoos using Q-switched ND: YAG laser

The Q-switched ND: YAG laser emits light of special wavelength with high peak power pulse.

The tattoo removal is more effective if the time of energy transfer is shorter. The beam of intense light penetrates fair skin easily but it is completely absorbed in pigments (dark spots) and it can interact with pigment-containing cells.

Melanin and dark tattoo inks can absorb this laser light. Laser has different effect on different tattoo inks. The laser beam breaks up double bonds in some inks or fragments it (the pigment cells heat up and burst). The phagocytes can access the pigment cells and remove these small fragments of tattoo pigments with the help of macrophages and the pigment cells will be carried away through the lymphatic system.

The time duration of the laser energy is very short so the tattoo pigment is heated to fragmentation temperature before its heat can dissipate so the surrounding skin area will not get damaged.

Prices

Up to 10 cm2800 Ft / cm2
Between 10-25 cm2750 Ft / cm2
Between 25-50 cm2700 Ft / cm2
Between 50-100 cm2650 Ft / cm2
More than 100 cm2600 Ft / cm2

Frequently Asked Questions

Tejesen el lehet tüntetni a tetoválást?

Általában teljesen eltüntethető a tetoválás, de vannak esetek, amikor csak 95%-ban tüntethető el, ez függ a festék vas tartalmától. A vas tartalmú tetoválásokat nehezebb eltüntetni.

Heges lesz-e a helye?

A hegesedés elkerülése érdekében minden esetben próba kezelést végzünk különböző erősséggel egy-egy pontban a tetovált bőrön. Ha megfelelő erősséggel végezzük a kezelést és figyelünk arra, hogy mindig teljesen meggyógyuljon a bőr a kezelések között, akkor elkerülhető hogy heges legyen a helye.

Hány kezelés szükséges hogy teljesen eltűnjön a tetoválás?

Általában 4-8 kezelés szükséges, de ez minden esetben más. Függ a tetoválás vas tartalmától, a korától és attól hogy milyen erősséggel tudjuk végezni a kezelést

Mennyi időbe telik amíg teljesen eltűnik a tetoválás?

Általában 4-8 kezelés szükséges, de vannak esetek amikor több kezelésre van szükség. A kezelések között általában 6 hete kell várni, de ez az idő lehet hosszabb is, attól függően, hogy gyógyul a bőr.

Mivel a behatás nagyon rövid ideig tart, a felhevült sejtek hője nem tud kisugározni és így a környező szövetek nem károsodnak.